Examen Trainer Het Nieuwe Rijden (HNR) stopt per 1 januari 2018

IBKI stopt met het nieuwe rijden

Sinds 2008 kunnen rijinstructeurs bij het IBKI examen doen in Het Nieuwe Rijden. Op die manier behaalden ze het certificaat Trainer Het Nieuwe Rijden. Het IBKI heeft vandaag aangekondigd op 1 januari 2018 te zullen stoppen met het afnemen van dit examen.

VERJO

— Advertentie —

Als Trainer HNR kunnen rijinstructeurs hun leerlingen goed coachen in de rijstijl van Het Nieuwe Rijden en ook trainer worden van specifieke kortdurende trainingen. Inmiddels is het rijden volgens de rijstijltips van HNR algemeen aanvaard.

De rijstijl van Het Nieuwe Rijden maakt via het curriculum van het CBR al sinds lange tijd onderdeel uit van de reguliere opleidingen voor het rijbewijs. Daarnaast is de markt voor HNR-gecertificeerde rijinstructeurs in de bedrijfsautosector kleiner geworden. Dit betekent dat er op dit moment nauwelijks nog belangstelling is voor het examen trainer HNR van IBKI. We kunnen eigenlijk stellen de oorspronkelijke doelstelling van dit examen is bereikt. HNR is een geïntegreerd onderdeel van zowel de rijbewijsopleiding als de opleiding tot rijinstructeur.