Extra rijles voor bestuurders bezorgauto’s Picnic

Na meerdere ongevallen met de elektrische bezorgwagentjes van Picnic, besluit het bedrijf de bestuurders extra rijles voor de wagentjes te geven. Daarnaast wordt ook de belading anders ingedeeld en de software bijgewerkt.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Op internet staan er inmiddels verschillende foto's en filmpjes van ongelukken met bezorgauto's van het snelgroeiende bedrijf Picnic. Het bedrijf neemt nu dan ook maatregelen, schrijft de NOS. Bezorgers krijgen voortaan extra training hoe het wagentje rechtop te houden, software in de wagens is bijgewerkt en de boodschappen worden anders ingeladen.

Dramatisch als ze omvallen

De boodschappenbezorger heeft 700 wagentjes rondrijden. Ze zijn smal en hoog en meestal zwaar beladen. "Dat is bewust gedaan zodat ze niet in de weg staan voor andere mensen. Dan kunnen we goed voor de deur parkeren", zegt Picnic-oprichter Michiel Muller tegen de NOS. Voor het bedrijf was in maart de maat vol na een ongeluk in Den Haag. Een bezorger was net vertrokken met een volle wagen met boodschappen, maar bij een van de eerste bochten belandde hij op zijn kant. "Het is natuurlijk heel dramatisch als ze omvallen. We hebben nu van alles aangepast zodat het niet meer gebeurt", zegt Muller.

Geen incidenten dankzij training

Een deel van het probleem heeft te maken met het personeel. Het bedrijf heeft veel studenten in dienst die nog niet lang hun rijbewijs hebben. "Uiteindelijk zijn we erachter gekomen dat veel te maken heeft met gedrag. Ze moeten begrijpen dat dit een ander voertuig is dan hun eigen auto. Daar hebben we een training voor ontwikkeld", zegt Muller, "We hebben sinds maart geen incidenten meer gehad. Mocht er iets gebeuren, dan is het belangrijk dat we er van leren. Dan wordt het gedeeld met de bezorgers. Dan zetten we een foto in een app en leggen we uit hoe het kon gebeuren."