Nieuws voor rijscholen

CBR schrapt 44 arbeidsplaatsen

CBR start proef met nieuwe examenvragen

vrijdag 28 september 2018 | Miranda Schenkhuizen

Vanaf 1 oktober 2018 start het CBR een proef waarbij nieuwe examenvragen tijdens het “echte” examen worden getest. Kandidaten krijgen twee extra vragen in het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Kandidaten krijgen twee extra vragen in het theorie-examen die niet meetellen voor het eindresultaat, zij zien geen verschil tussen de echte vragen en de testvragen. "Hierdoor kunnen we nog beter onderzoeken of examenvragen geschikt zijn om in het theorie-examen op te nemen" aldus het CBR.

Effectiviteit van de vraag meten

Het CBR kijkt daarbij of de vraag meet wat hij moet meten. "We meten bijvoorbeeld of een vraag goed onderscheid maakt tussen kandidaten die de examenstof wel of niet beheersen." legt het CBR uit. De proef duurt drie maanden. Het CBR maakt de examenvragen met behulp van externe professionals.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!