FAM-bestuurders aan het woord: “groei en professionalisering doorzetten”

De FAM werd 30 jaar geleden opgericht door een groep vooruitstrevende rijschoolondernemers die de gedurfde naam Federatie Autorijschool Management kozen. Inmiddels hebben zesentwintig rijscholen zich aangesloten bij de FAM en de organisatie bestaat uit drie bestuurders.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Visie en missie van de FAM

“Wij staan voor openheid, samenwerking en professionalisering van de rijschoolbranche. Onze aandacht is gericht op externe betrekkingen met de overheid en wij fungeren als kenniscentrum voor onze leden. Nieuwe leden worden altijd eerst voorgesteld aan de groep voordat een lidmaatschap wordt geaccepteerd. Op deze manier blijven wij een hechte organisatie waar betrouwbaarheid en kwaliteit bovenaan staan. Iedereen kent elkaar en wij helpen elkaar regelmatig. De leden zijn geen concurrenten van elkaar en zo kunnen wij van elkaar blijven leren.”

De toekomst van de FAM

“Om elkaar te helpen, verzorgt de opleidingstak van de FAM diverse trainingen en cursussen voor aangesloten rijscholen. Meestal wordt alles gratis aangeboden of tegen zeer lage kosten. De FAM Academie willen wij graag gaan uitbreiden. Vergaderen doen wij ongeveer vijf keer per jaar en tijdens de bijeenkomsten komt iedereen aan bod met vragen en oplossingen over diverse zaken die binnen de rijschoolbranche aan de orde zijn. Wij hebben de ambitie om te groeien in het nieuwe jaar en uiteraard willen wij de setting en het huidige niveau behouden. Wij zijn de mensen van het werkveld en dat willen wij graag inzetten om de branche te helpen. Zo merken wij dat het CBR en CCV heel blij zijn met onze organisatie. Op alle vlakken willen wij graag meedenken en samen vertegenwoordigen wij de grote rijscholen van Nederland.” 

Wat gaat 2016 ons brengen?

“In het nieuwe jaar moeten wij blijven werken aan professionalisering van de branche. De spelregels moeten veranderen en er moeten strengere eisen komen voor nieuwe instroom. Nieuwe instructeurs moeten beter worden opgeleid en bestaande instructeurs moeten terug naar de schoolbanken als zij niet goed presteren. Als wij strengere eisen stellen, mogen we ook verwachten dat de kwaliteit verbetert. We hebben een goed jaar achter de rug en de groei willen wij in 2016 voortzetten. Samen met de andere brancheverenigingen werken we aan verbetering. We kunnen het niet altijd met elkaar eens zijn, maar één ding is zeker: kwaliteitbewaking en professionalisering van de branche staan bij alle brancheverenigingen voorop.”