Nieuws voor rijscholen

CBR schrapt 44 arbeidsplaatsen

Film CBR met tips over rijexamen

woensdag 12 december 2018 | Miranda Schenkhuizen

Waarop moet je letten bij het rijexamen? Die vraag staat centraal in de nieuwe voorlichtingsfilm van het CBR over het praktijkexamen voor de auto.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Vijf jaar geleden heeft het CBR al een film uitgebracht over de gang van zaken bij het rijexamen. Die wordt zeer gewaardeerd, gelet op de honderdduizenden kijkers. Tegelijk bleek uit onderzoek van het CBR dat klanten ook graag willen weten waarop je moet letten tijdens het examen.

Zeven tips van de examinator

Aan die wens is nu dus tegemoet gekomen met de film met zeven tips van de examinator. Over alle zeven examenonderdelen krijgt de leerling tips van de examinator, in woord en beeld. Daarnaast is er van elk examenonderdeel een los filmpje gemaakt, dat gedeeld kan worden via social media. Zo kun je bijvoorbeeld het gewenste gedrag zien bij kruispunten of bij het in- en uitvoegen.

Een link naar de nieuwe film wordt opgenomen in de mail die een kandidaat ontvangt na een geslaagd theorie-examen en bij de uitnodiging voor een autopraktijkexamen. De film met tips voor het rijexamen is de twaalfde in de voorlichtingsreeks van het CBR.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!