Futuristische elektrische Cybertruck van Tesla nu al populair

tesla cybertruck

Tesla onthulde afgelopen weekend een wel heel bijzondere auto. De elektrische Cybertruck is voorzien van ‘onkrasbaar plaatwerk’ en gepantserd glas (dat overigens wel brak tijdens de presentatie). Topman Elon Musk wil hiermee de 'traditionele wereld' van de grote pick-ups op z’n kop zetten. En dat lukt, want de bestellingen stromen binnen.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Er zijn al meer dan 150.000 bestellingen binnen voor deze elektrische Cybertruck. Topman Elon Musk heeft dat in Californië bevestigd tegenover SkyNews. En dat terwijl de productie nog jaren op zich laat wachten.

De roestvrijstalen en vreemde vormgegeven Cybertruck is afgelopen week zowel bejubeld als verguisd. Na de presentatie dit weekend kwam er een stortvloed aan reacties op sociale media en Tesla leverde zelfs zes procent aan beurswaarde in. 

Markt

In Amerika is er een enorme markt voor pick-up trucks. De lijst van best verkochte voertuigen in de VS wordt op dit moment aangevoerd door drie pick-ups, waarvan de Ford F150 het populairst is.

Tesla-baas Musk vindt het hoog tijd voor verandering: ,,Makers van pick-ups doen al 100 jaar precies hetzelfde. Haal de logo’s van de auto’s en je hebt geen idee van welk merk ze zijn.”

cybertruck
007 auto

Dat zal bij de Cybertruck niet gebeuren. Tesla’s creatie is op z’n minst opmerkelijk vormgegeven met scherpe hoeken en ongekleurde plaatwerk van roestvrij staal en is dus goed te herkennen.  Het duurt nog wel even voordat de truck te zien is. Elon Musk gaf aan dat de productie van de truck, die volgens hem ‘de officiële auto van Mars’ is, op z’n vroegst pas eind 2021 zal beginnen.

De Cybertruck is gebaseerd op de Lotus S1 Esprit die werd gebruikt in de James Bond-film The Spy Who Loved Me uit 1977. Deze auto transformeerde na een achtervolging tot onderzeeër. De reden dat de Cybertruck er zo bizar uitziet, is dat de auto een soort van exo-skelet heeft, in plaats van een koetswerk op een ladderchassis, schrijft het AD.

De truck heeft accu’s die de auto een actieradius tot meer dan 800 kilometer geven. Ook kan de sterkste versie binnen drie seconden accelereren van 0-100 km/u en maximaal 6350 kilo trekken. En dat alles voor een vanaf-prijs van 39.900 dollar. (Foto's: Tesla)

De presentatie van de Cybertruck in vijf minuten