Gemeente Bodegraven gaat rijbewijzen thuisbezorgen

Rijbewijs digitaal aanvragen

De gemeente Bodegraven-Reeuwwijk gaat beginnen met een proef om aangevraagde reisdocumenten gratis thuis te brengen op elke gewenste locatie (behalve op de Waddeneilanden). Dit om de inwoners beter van dienst te zijn.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Om de inwoner een extra gang naar de gemeente te besparen, worden vanaf 1 december rijbewijzen, paspoorten, identiteitskaarten of gehandicaptenparkeerkaarten thuis gebracht. Of naar het werk of op elke andere gewenste locatie in Nederland.

Mocht je toevallig net op vakantie zijn op de Waddeneilanden, dan heb je pech. Daar wil de gemeente Bodegraven-Reeuwwijk niet helemaal naartoe. 

Extra dienstverlening

Het gaat om een pilot van een jaar. De gemeente ziet het bezorgen als een volgende stap in de dienstverlening. Ze wil met het gratis bezorgen van de documenten de inwoner buiten kantooruren ook van dienst zijn. De bezorgmogelijkheden zijn op bijna elke gewenste locatie mogelijk, van maandag tot en met zaterdag, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. 

De aanvraag van het document blijft plaatsvinden op de gemeentelocatie, het Evertshuis in Bodegraven. Als het document klaar is, ontvangt de aanvrager een e-mail en sms met een link voor het maken van een afspraak voor bezorging.

Bezorging

Vervoersbedrijf AMP Groep moet de documenten gaan bezorgen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bezorgen van gevoelige documenten, medicijnen en meer. AMP Groep regelt rechtstreeks met de inwoner de bezorg-afspraak. De inwoner wordt door middel van e-mail en sms op de hoogte gehouden over de komst van de bezorger. Die controleert de identiteit van de inwoner en neemt het oude document in ter vernietiging. Van tevoren kan een pasfoto van de bezorger bekeken worden, zodat men weet wie er aan de deur komt.

Bodegraven-Reeuwwijk is niet de eerste gemeente die van de bezorgdienst gebruik maakt. Ook in Amsterdam, de gemeente Dinkelland en gemeente Molenwaard worden rijbewijzen (tegen betaling) thuisgebracht.