Nieuws voor rijscholen

smartphone_achter_stuur

GM komt met auto die belgedrag herkent

dinsdag 02 september 2014 | Daisy Kossen

De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) werkt aan een slimme auto die in de gaten houdt of de bestuurder op de weg let, of meer met andere zaken bezig is, zoals zijn mobieltje.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Dat berichtte de Britse zakenkrant Financial Times (FT) op gezag van bronnen die bekend zijn met de plannen van GM.

Sensoren

De auto wordt volgens het dagblad uitgerust met sensoren die hoofd- en oogbewegingen nauwkeurig kunnen bepalen. De bestuurder kan zo worden gewaarschuwd als hij niet genoeg aandacht voor de weg heeft, of te weinig in zijn spiegels kijkt.

GM zou de komende 3 tot 5 jaar tot een half miljoen van zulke voertuigen op de markt willen brengen. De benodigde technologie wordt geleverd door het Australische bedrijf Seeing Machines en de Japanse producent van onder meer veiligheidsgordels en airbags Takata, die maandag aankondigden te gaan samenwerken, aldus FT.

Bron: BNR


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!