Goede voornemens en het nieuwe jaar

Vanavond gaan we knallen, de champagnefles staat klaar en dat gaat gepaard met goede voornemens. Hoewel de meeste goede voornemens binnen enkele weken in de prullenbak verdwijnen, blijven ze rond de jaarwisseling populair. Wat is het geheim achter goede voornemens en hoe maak je er werk van?

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Aangezien bijna de helft van alle Nederlanders met overgewicht kampt, is afvallen het populairste goede voornemen. Stoppen met roken staat op de tweede plaats en meer tijd met familie en vrienden doorbrengen staat op nummer drie.

Minder stress en orde op zaken

Werken hoort erbij, maar hard werken brengt veel stress met zich mee. Nederlanders willen meer rust en meer genieten van het leven in 2016, blijkt uit onderzoek van Metro Nieuws. In het verlengde hiervan valt ook het op orde krijgen van de zaken: als je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je tijd is ingedeeld, hoef je ook minder te stressen.

Succesgeheim van goede voornemens

Goede voornemens gaan gepaard met hard werken en een goed plan. Dat wordt vaak achterwege gelaten. Bedenk eerst wat je wilt bereiken en maak dan een plan. Voordat je iets kunt bereiken, moet je eerst uitvinden wat je dan moet verbeteren en hoe je dat doet. Afvallen bereik je tenslotte niet alleen met een abonnement op de sportschool. Om resultaat te behalen moet je zorgen voor een goede planning. Zoek uit waar en wanneer je kunt gaan trainen en maak een goede tijdsindeling. Deze moet passen bij je levensstijl zodat je het lang kunt volhouden. 

Doelen stellen en behalen

Wil je bijvoorbeeld als ondernemer meer groei realiseren? Zorg voor een duidelijke doelstelling. ‘Meer omzet genereren’ is niet voldoende. Waar moet de omzet vandaan komen en hoeveel moet het zijn? Wat moet je daarvoor doen en hoeveel nieuwe klanten moeten daarvoor binnenkomen? Met de juiste doelstellingen wordt het resultaat niet alleen meetbaar, maar ook haalbaar. Zoek hulp bij collega’s, vrienden en familie en zorg dat je in moeilijke tijden gemotiveerd blijft. Er bestaan geen onrealistische doelstellingen, maar je kunt doorschieten in onrealistische tijdslijnen. Blijf doorzetten en onthoud: verandering brengt niet altijd meer resultaat, maar meer resultaat is altijd te danken aan een positieve verandering. 

De allerbeste wensen

Verbetering is altijd te danken aan hard werken. Focus op je successen, beloon jezelf en blijf doorzetten. Zo maak je van 2016 een topjaar. Namens de redactie van RijschoolVandaag.nl en onze partners, wensen wij jou een voorspoedig nieuwjaar met veel positieve gebeurtenissen en veilige kilometers op de weg. Met veel plezier en toewijding blijven wij jou in het nieuwe jaar op de hoogte houden van nieuws en gebeurtenissen in rijschoolland.