Google Maps gaat waarschuwen voor files, ongevallen en snelheidscontroles

Google Maps krijgt binnenkort een extra functie. De online kaartservice, met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd, wil zijn gebruikers gaan waarschuwen voor snelheidscontroles. Ook zal Google Maps aanvullende informatie over files en ongevallen gaan verstrekken. Dit rapporteert de Amerikaanse site ‘Android Police’

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk meldden gebruikers van Google Maps in december dat zij ontdekten besturingssystemen konden registreren. Ook in Duitsland hebben enkele testpersonen de nieuwe functie al gespot. Of Google alleen vaste flitspalen gaat signaleren, of ook mobiele snelheidscontroles, is niet bekend.

Controversieel

De veranderingen zijn controversieel. Snelheidscontrolemeldingen zijn in sommige landen verboden. Of de nieuwe dienst daarom in alle landen kan worden gebruikt, is onduidelijk. In Nederland wordt veel gebruik gemaakt van de Flitsmeister-app. Ook Waze, dat sinds 2013 onderdeel is van Google, waarschuwt zijn klanten al enige tijd voor snelheidscontroles.

 

Via »