Hogere verkeersboetes in 2019

De tarieven voor verkeersboetes in 2019 zijn gestegen. De stijging komt door de inflatiecorrectie van 1,7 procent. De bedragen voor snelheidsboetes liggen dit jaar 1 tot 7 euro hoger maar ook andere boetes zijn gestegen.Zo zijn alle bedragen tot 100 euro met gemiddeld 5 euro gestegen en die boven de 100 euro met gemiddeld 10 euro.

VekaBest verkeersleermiddelen

— Advertentie —

De ANWB zette de boetes op een rijtje. Wat betaal je nu zoal voor verschillende overtredingen? De boetes voor snelheidsovertredingen variëren nogal. Rijd je 1 km te hard op de snelweg? Dan kost je dit slechts 11 euro. Dit loopt echter snel op want bij 10km te hard, betaal je al snel 63 euro en 10km binnen de bebouwde kom kost al 72 euro. Bij 25km te hard betaal je op de snelweg al 223 euro en binnen de bebouwde kom 256 euro. 

Andere overtredingen tikken sneller aan:

~ Afslaan zonder richting aan te geven kost 95 euro, evenals dubbel parkeren, parkeren bij een blauwe streep zonder parkeerschijf, onnodig je mistlicht aan de voorzijde aan hebben en een niet werkend derde remlicht.

- Onnodig links rijden kost 140 euro, evenals geen gordel dragen,onnodig mislicht aan de achterzijde aan hebben en rijden met niet werkende remverlichting.

- Nog duurder wordt het als je besluit rechts in te halen; 240 euro, evenals het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, geen voorrang verlenen aan verkeer van rechts en buiten noodzaak stilstaan op de vluchtstrook.

- Voor bumperkleven bij een bij een snelheid van max. 80 km/h betaal je al snel 280 euro en helemaal hoog is de boete voor passagiers die bij een tram of autobus willen in- of uitstappen daartoe geen gelegenheid geven, maarliefst 380 euro