Google wil zelfrijdende motor testen

Een prototype van de motor die zelf stuurt en balanceert, is al door de ingenieurs van Google gebouwd. Google heeft een verzoek ingediend bij de staat Californië om tests te mogen uitvoeren op de openbare weg met de zelfrijdende motor.

VTO

— Advertentie —

Googles project met de zelfrijdende auto verkeert nog steeds in het prototypestadium, ondanks dat er inmiddels al zo’n 1 miljoen kilometer is gereden. Uit de aanvraagdocumenten blijkt dat Google verder wil testen met andere voertuigen, waaronder motoren en vrachtwagens.

Protest

Anthony Levandowski, ingenieur en bedenker van de ‘Ghostrider’ motor, keek vreemd op toen een groep mensen voor zijn huis demonstreerden. Zij protesteerden tegen zijn bemoeienissen met het project en het contact dat hij onderhoud met Boston Dynamics, een bedrijf dat robots ontwikkelt voor militair gebruik. Het bedrijf werd vorig jaar door Google overgenomen.

Veiligheid

Ron Medford, verantwoordelijk voor de veiligheid rond Googles zelfrijdende autoprogramma, schreef in zijn verzoek aan de Californische overheid onder andere: "Het is zeker mogelijk dat in de toekomst getest gaat worden met motoren of grote, commerciële voertuigen. Als een bedrijf bewijst dat autonome technologie op voertuigen mogelijk en veilig is, dan moet de overheid daarin toestemmen.”

Bron: Dailymail.co.uk