Gratis rijbewijs voor Barnevelders na deelname cursus

alcohol stuur

In Barneveld kunnen inwoners hun eerste rijbewijs gratis aanvragen bij de gemeente, als ze de cursus Alcohol Verkeer volgen. De gemeente vergoedt dan het bedrag van veertig euro.

VTO

— Advertentie —

De gemeente wil met de cursus nieuwe weggebruikers bewust maken van de gevolgen van rijden met drank op. Ook drugsgebruik en gebruik van de telefoon tijdens het rijden komen in de cursus voorbij.

"De cursus is een goede aanvulling op de theorie die u volgt voor het behalen van uw rijbewijs", zo schrijft de gemeente.

Grote belangstelling

Er blijkt al grote belangstelling te zijn voor deze cursussen. Daarom biedt de gemeente samen met IrisZorg cursusavonden aan. Per avond is er plaats voor maximaal 25 personen. De cursus is alleen voor inwoners van de gemeente Barneveld. 

Na afloop van de cursus krijgt de deelnemer een certificaat, dat 1 jaar geldig is. Bij het aanvragen van het rijbewijs bij de gemeente kunnen de deelnemers het certificaat inleveren en betalen dan niks voor het (eerste) rijbewijs. 

Plan Jongerenraad

De Alcohol Verkeer Cursus is 1 van de concrete plannen van de Jongerenraad Barneveld om het alcoholgebruik in het verkeer onder jongeren aan te pakken. Eerder dit jaar stemde de gemeenteraad in met dit plan.