Nieuws voor rijscholen

Co2 uitstoot

Haarlem en Rotterdam in top-10 meest dodelijke verkeersuitstoot ter wereld

donderdag 28 februari 2019 | Miranda Schenkhuizen

Haarlem en Rotterdam staan in de wereldwijde top-10 van steden met de meest dodelijke verkeersuitstoot. Dat blijkt uit onderzoek van het International Council on Clean Transportation (ICCT) en twee universiteiten. Bij de resultaten dienen wel enkele kanttekeningen te worden gezet.

Dation Rijschool Software (advertentie)

De onderzoekers becijferden in 2015 hoeveel doden er vallen aan de gevolgen van uitstoot van auto’s. In absolute aantallen staan grote steden als Guangzhou, Tokio, Shanghai en Mexico City bovenaan met Moskou en Londen als enige Europese steden in de top-10. Rotterdam komt daarin slechts op plek 56, als enige Nederlandse stad.

Per 100.000 inwoners

Gemeten per 100.000 inwoners komen de Nederlandse steden ineens bovenaan: na de top-drie van Milaan, Turijn en Stuttgart staan Haarlem en Rotterdam op respectievelijk plaats 6 en plaats 8. De onderzoekers erkennen wel dat er in Aziatische steden meer doden vallen, maar dat die grotendeels kunnen worden toegeschreven aan andere bronnen, zoals zeer vervuilende methodes van verwarming en koken.

Aantal doden onbekend

Overigens wordt er geen aantal sterfgetallen genoemd over Haarlem en Rotterdam. Wel is het verkeer in de Maasstad een zeer opvallend probleem vergeleken met andere bronnen van vervuiling; Rotterdam staat op de tweede plaats, wereldwijd, wat betreft het aandeel van uitstoot door verkeer vergeleken met concentraties van andere stoffen in de lucht.

Meer via

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!