Vier weken cel voor rijden zonder rijbewijs en onder invloed

Een 38-jarige man uit Ureterp moet vier weken zitten, omdat hij op 22 juni vorig jaar onder invloed van morfine en zonder rijbewijs achter het stuur van een auto zat.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Het rijbewijs van de man was al sinds november 2016 ongeldig verklaard. In juni werd hij in Ter Idzard aangehouden. In januari 2017 had hij ook gereden terwijl zijn rijbewijs ongeldig was. Toen zette de politie hem in Wolvega met zijn auto aan de kant van de weg. De man verscheen dinsdag zelf niet op de zitting van de politierechter.

 

Rijontzegging

Tegen de politie had hij gezegd dat hij pianostemmer was en zijn klanten thuis moest bezoeken. De man staat bij de politie bekend als een drugsgebruiker. In januari 2017 en februari vorig jaar was hij ook al veroordeeld. Omdat hij al eens een werkstraf had gekregen, moest de rechter wel een gevangenisstraf opleggen. Behalve de onvoorwaardelijke gevangenisstraf kreeg de Ureterper ook een rijontzegging van acht maanden.
De officier van justitie had naast de gevangenisstraf en de ontzegging ook een geldboete van 950 euro geëist. De rechter vond dat kon worden volstaan met een vrijheidsstraf en een rijverbod.

 

Via »