Het CBR laat 200 rijbewijzen intrekken

Het CBR laat ongeveer tweehonderd rijbewijzen ongeldig verklaren wegens fraude met rijexamens, zo laat een woordvoerder van het CBR weten.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Fraude

De aanleiding van het ongeldig verklaren van de rijbewijzen is een fraudezaak van oktober 2014. In die tijd hield de politie twee rijschoolhouders in Den Helder aan op verdenking van fraude met rijexamens. De rijschoolhouders worden verdacht van betrokkenheid bij een fraudezaak, waarbij een rijexaminator kandidaten liet slagen tegen betaling.
De kandidaten betaalden tussen de 1000 en 2000 euro extra bovenop het examengeld.De zaak kwam aan het licht toen het CBR ontdekte dat er bij de verdachte opvallend veel leerlingen slaagden voor het praktijkexamen. Hiervoor deed het CBR in de zomer aangifte. 
In verband met deze kwestie werden eerder in Zaandam en Amsterdam al drie rijschoolhouders en een rijinstructeur aangehouden.

Inmiddels heeft het CBR de betrokkenen automobilisten laten weten dat hun verklaring van rijvaardigheid wordt ingetrokken. Zij moeten opnieuw theorie - en praktijkexamen doen om weer in het bezit te komen van een rijbewijs.