Hoogzwangere vrouw verdrinkt tijdens rijles

Een 9 maanden zwangere vrouw uit Luik maakte op 30 december een oefenritje met haar man. Door een verkeerde manoeuvre belandde ze met de auto in het koude water van de Maas en verdronk.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

In België is het toegestaan dat mensen die rijlessen volgen oefenen onder begeleiding van iemand in het bezit van een rijbewijs. Zo ook de hoogzwangere Bintou Sidibe. Samen met haar man maakte ze een ritje. Door een verkeerde inschatting, waarschijnlijk heeft ze per ongeluk gas gegeven in plaats van de rem in de drukken, belandde de auto van het echtpaar in de Maas.

Vermist

De onderkoelde echtgenoot van de vrouw werd met onderkoelingsverschijnselen uit het water gered door omstanders maar van de vrouw ontbreekt ieder spoor. Getuige Jean Luc Briatte vertelt in de Belgische krant de standaard: ‘Een jogger riep me omdat hij een lichaam in de rivier had zien liggen. We hebben het lichaam, een man, eruit gehaald met behulp van de tak van een boom. Hij was bewusteloos, maar werd wakker na enkele klapjes op zijn gezicht. Hij begon meteen te vragen naar zijn vrouw, hij wilde haar gaan zoeken. Ik denk niet dat hij toen al besefte wat er precies gebeurd was. Een medewerker van de ambulance vertelde me later dat zijn lichaamstemperatuur amper 28 graden bedroeg. Hij was onderkoeld en werd naar het ziekenhuis gebracht.’