Hyundai ix35 belachelijk complete lesauto

Zo populair als een aantal jaar geleden zijn de Koreaanse SUV's niet meer. En door de lichte aanpassingen aan de ix35 probeert Hyundai dat tij te keren. En hoe. Lees hier het verhaal over een belachelijk complete lesauto.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Jan met de pet zal de aanpassingen aan de Hyundai ix35 wel ontgaan. De meest in het oog springende verschil zijn de led-achterlichten. Maar met motoren die minimaal 135 pk opwekken is deze auto wel uitermate geschikt als lesauto. De rijeigenschappen zijn heel prima. De vering is redelijk stevig, de demping eveneens. Mede dankzij de prima zitpositie als bestuurder en als rij-instructeur rijdt de ix35 erg comfortabel en hij helt niet veel over in bochten.

Het maakt de auto ook zeer geschikt voor rijlessen voor de aanhanger.
 

Voor kleine en grote leerlingen

De stoelen geven genoeg steun, het stuur is goed verstelbaar. Hoe groot of klein de leerling ook is, de ideale stuurhouding is in te stellen. En het zicht rondom is erg goed. Toch is er een kritiekpuntje: bij het naderen van kruispunten en rotondes ontnemen de brede A-stijlen de bestuurder vrij veel zicht.

Ook achterin is voldoende ruimte voor leerlingen, stagementoren of als je meerijdt tijdens de examens.

Belachelijk compleet voor die prijs

Het succes van de Koreaanse ix35 schuilt vooral in de gunstige prijs en de ronduit belachelijk complete standaarduitrusting. Voor nog geen 26 duizend euro stap je al in en beschik je over airco, lichtmetalen wielen en vier elektrische bedienbare ramen. De iCatcher uitvoering beschikt over het hele boekje. Zelfs een navigatiesysteem, een panoramadak, 18-inchwielen, xenonlicht en stoelverwarming (ook achter!) zijn bij de prijs inbegrepen. Daar kun je mee aankomen bij je leerlingen.

Hyundai geeft ook bij deze auto een gratis dubbele bediening van Peter Claassen Dubbele Bedieningen kado.