IBKI: 'geen business as usual’

IBKI

IBKI is zich bewust van het feit dat de planning die men van IBKI mag verwachten minder soepel verloopt dan gewenst. De gehele organisatie onderkent de urgentie van de situatie en is dagelijks hard bezig om de situatie te verbeteren. Dat schrijft IBKI in hun nieuwsbrief.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Zoals bekend, maakt IBKI voor het afnemen van praktijkbegeleidingen en stagebeoordelingen veelal gebruik van hotels en restaurants. De prioriteit van de hotels en restaurants ligt nu echter niet bij het faciliteren van de examens van IBKI. Dit betekent dat de capaciteit is afgenomen: van 50 naar slechts 12 geschikte locaties. IBKI onderzoekt of er ook andere locaties mogelijk zijn, waarbij ook de branchepartijen en opleiders meedenken in de oplossing van dit probleem.

Kosteloos annuleren

Geplande praktijkbegeleidingen en stagebeoordelingen op locaties waar we momenteel niet terecht kunnen, worden in ieder geval tot en met juli 2020 kosteloos geannuleerd. De deelnemers krijgen persoonlijk bericht.

Deze deelnemers kunnen via hun opleider een praktijkbegeleiding of stagebeoordeling reserveren op een locatie die wel beschikbaar is. IBKI werkt hard aan het uitbreiden van het aantal beschikbare locaties.

Passen geldig tot 1 november verlengbaar

(Aspirant) rijinstructeurs van wie de stagepas of bevoegdheidspas als gevolg van de coronamaatregelen dreigt te verlopen in de periode tot en met 31 oktober 2020, kunnen een eenmalige verlenging van de geldigheidsduur van hun pas aanvragen. Stuur daarvoor een mail naar info@ibki.nl. 

Heb je een geschikte locatie?

(Aspirant) rijinstructeurs die de beschikking hebben over een geschikte locatie die voldoet aan RIVM-richtlijnen kunnen een individueel examen aanvragen. Dit kan via de opleider.