Man rijdt al 24 jaar zonder rijbewijs op brommer

Brommer

Politieagenten in Gorinchem moeten vreemd hebben opgekeken bij de controle van deze bromfietsbestuurder. De 54-jarige man bleek nooit een certificaat of rijbewijs te hebben gehaald voor zijn brommer, terwijl hij daar al vanaf zijn 16e op reed.

VERJO

— Advertentie —

Politieagenten zagen de man rijden en besloten hem ter controle aan te houden. Op de rollerbank bleek dat de brommer veel harder kon, dan is toegestaan. 

Geen certificaat

Ook kon de man geen certificaat of rijbewijs laten zien, ondanks dat hij al vanaf zijn 16e op de brommer reed, schrijft de politie in een instagrambericht. Sinds 1996 is het verplicht om een bromfiets-certificaat te hebben en in 2013 is het bromfiets-rijbewijs ingevoerd. 

De man reed dus al 38 jaar brommer, waarvan 24 jaar illegaal. Dat feit,  en het te snelle voertuig, leverde de man twee boetes op. De politie zegt dat hij nu overweegt een elektrische fiets aan te schaffen. 

Foto ter illustratie

Bericht
Dit bericht bekijken op Instagram

Controle bromfiets Al vanaf zijn 16e jaar reed de 54 jarige bestuurder uit #Gorinchem op een bromfiets. Surveillerende politieagenten zagen hem rijden op de Willem de Vries Robbéweg in Gorinchem. Vandaag tijdens een controle bleek dat zijn snorfiets veel te hard reed op de rollertestbank, maar ook dat hij al die tijd had gereden zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. De bestuurder heeft voor beiden een proces-verbaal gekregen. De man gaf aan dat hij het inderdaad niet verstandig vond en heeft besloten om over te gaan stappen op een elektrische fiets. Sinds 1996 is het verplicht om een bromfietscertificaat of een rijbewijs te hebben. Sinds 2013 is het rijbewijs verplicht.

Een bericht gedeeld door Politie Lek En Merwede (@pol_lekmerwede) op