Nieuws voor rijscholen

rijbewijs fraude

In 2035 is Europa massaal aan de deelauto

donderdag 04 oktober 2018 | Miranda Schenkhuizen

Delen we in de toekomst allemaal onze auto? Volgens economen van ING is die kans wel aanwezig. Het draagvlak in Europa om auto’s te delen neemt toe. Het aantal gedeelde auto’s zou, volgens ING, snel kunnen oplopen tot 7,5 miljoen in 2035, een enorme groei vergeleken met een kleine 400.000 nu.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Onderzoek van ING binnen 13 Europese landen, waar ruim 13.000 mensen met rijbewijs aan deelnamen, wijst uit dat drie op de tien Europeanen met een rijbewijs wel interesse hebben voor een deelauto. Een ruime meerderheid (60 procent) geeft aan bereid te zijn om zijn of haar auto te delen voor geld. Nederland scoort lager dan het Europees gemiddelde: 18 procent van de Nederlanders zou wel deelauto's willen gebruiken en 41 procent is bereid de eigen auto te delen voor geld.

Meer vertrouwen nodig

ING denkt dat als het autodelen echt groot wordt, het totale aantal auto's op de wegen zal teruglopen. Maar daar zijn we voorlopig nog niet. Ondanks de hoge mate van interesse, wordt nog slechts zo'n 0,1 procent van alle auto's in Europa gedeeld. Er is ook nog geen echte 'Airbnb van het autodelen' opgestaan, aldus de kenners.

Volgens de studie schort er nog een en ander aan het gebruikersgemak. Ook zijn er praktische hordes te overwinnen, zoals het fysiek overhandigen van sleutels. Daarbij is het belangrijk dat er meer vertrouwen wordt gekweekt om auto-eigenaren te bewegen hun auto te delen.

 

Meer via

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!