In memoriam: Boudewijn Bruinsma (1943 – 2019)

Boudewijn Bruinsma, grondlegger van Bruinsma Verkeersopleidingen en voormalig voorzitter van Bovag Rijscholen, is woensdag op 75-jarige leeftijd overleden.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

In 1999 werd Boudewijn penningmeester van de BOVAG-afdeling die destijds nog Verkeersopleidingen Associatie Nederland (VAN) heette, tegenwoordig beter bekend als BOVAG Rijscholen. Zes jaar later werd hij verkozen tot voorzitter, een functie die hij één termijn bekleedde, tot mei 2008. Als voorzitter was hij tevens lid van het hoofdbestuur van BOVAG.

BOVAG heeft Boudewijn leren kennen als een gepassioneerd ondernemer en toegewijd bestuurder, die het vak van rijschoolhouder naar een hoger en professioneler niveau heeft getild en is hem dankbaar voor al hetgeen hij voor de branche heeft betekend.

Boudewijn startte in 1970 met één lesauto het bedrijf dat nu Bruinsma Verkeersopleidingen heet en dat is uitgegroeid tot een van de grootste verkeersscholen van Nederland. Talloze leerlingen kregen les van Bruinsma, één van zijn kinderen of van de tientallen instructeurs die door de jaren heen voor hem werkten. Hij stond bekend als een ‘vakidoot’ in de positieve zin van het woord. Een bevlogen directeur die opkwam voor de kwaliteit van rijles geven en niet veel ophad met stuntende branchegenoten die voor een appel en een ei klanten lokten.

RijschoolVandaag.nl wenst de nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.