Innovam en ROC Midden Nederland introduceren nieuwe opleiding: Leidinggevende Automotive

opleiding automotive

Innovam en ROC Midden Nederland introduceren volgend jaar een nieuwe opleiding: Leidinggevende Automotive. 'De Automotivebranche is constant in beweging, dit vraagt om leidinggevenden die op een verantwoorde manier zijn collega’s aanstuurt. Niet alleen voor het afdelings- of vestiging resultaat, maar ook voor de tevredenheid van de klanten én de medewerkers.' Met deze nieuwe opleiding ontvangen cursisten na afloop het officiële mbo-diploma ‘Leidinggeven op basis van vakmanschap’.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De nieuwe opleiding is tot stand gekomen door nieuwe trends en veranderingen in de automotivebranche, zoals de opkomst van elektrische auto’s, die ondernemers voor keuzes stelt en veranderingen in het gedrag van consumenten en de structurele afname van de omvang van de aftermarket door nieuwe producttechnologieën.

Dat vraagt, volgens ROC en Innovam, meer dan ooit om leidinggevenden die verantwoordelijkheid durven nemen voor afdelings- of vestigingsresultaat, en de tevredenheid van de klanten én de medewerkers.

Doorstoommogelijkheden

In deze branche stromen ervaren salesmedewerkers of technici vaak door naar een leidinggevende functie. Maar leiding geven is vooral gebruik maken van andere vaardigheden.

Voor (beginnend) leidinggevenden zoals salesmanagers, aftersalesmanagers en vestigingsmanagers hebben ROC Midden Nederland en Innovam gezamenlijk deze nieuwe opleiding Leidinggevende Automotive ontwikkeld. De eerste lichting cursisten gaat 30 januari 2020 van start. De opleidingsinformatie in PDF kan hier gedownload worden.

ROC Midden Nederland

ROC Midden Nederland verzorgt met zo’n 1.750 medewerkers het onderwijs voor ongeveer 22.000 studenten en cursisten. Het brede aanbod van ROC Midden Nederland is ondergebracht in dertien kleinschalige, branchegerichte mbo-vakcolleges in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein.