Al bijna 1.400 aanmeldingen voor De Beste Automobilist van Nederland

beste automobilist

De zoektocht van AutoWeek en BOVAG Rijscholen naar De Beste Automobilist van Nederland heeft in de eerste anderhalve week al 1.383 aanmeldingen opgeleverd. De finale is op 15 december bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

BOVAG en AutoWeek hebben een theoretische online test gecreëerd, waarbij tot en met afgelopen vrijdag overigens nog niemand alle 25 vragen goed heeft beantwoord.  

0,1 procent van de deelnemers beantwoordde 24 vragen goed en 1 procent 23. Iets minder dan de helft (47 procent) noteerde een score van 16, 17 óf 18 goede antwoorden. 

Deelnemers

Er zijn vorige week 383 aanmeldingen binnengekomen. Bijna 1 op de 5 deelnemers komt uit Zuid-Holland, gevolgd door Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland met 13 à 14 procent. 

Met 3 en 4 procent komen de minste deelnemers uit Zeeland, Flevoland en Friesland. Bijna een kwart is tussen de 25 en 35 jaar en bijna 1 op de 10 is 65-plusser.

  Finale

  Naar aanleiding van de theoretische test worden 24 mensen uitgenodigd om op 15 december deel te nemen aan een praktijkdag bij het Rijvaardigheidscentrum in Lelystad. Daar zullen zij in een aantal bijzondere situaties en met verschillende soorten auto's aan de tand worden gevoeld. 

  Tevens wordt hun inzicht getest met speciale virtual reality-technologie en tot slot gaan de finalisten uiteraard ook de openbare weg op om hun kunsten in het dagelijkse verkeer te vertonen. BOVAG-bestuurslid en rijschoolhouder Pieter Roordink is jurylid. De hoofdprijs voor de winnaar bestaat onder andere uit een jaar gratis BOVAG Autoverzekering en BOVAG Pechhulp.

  Meedoen?

  Wil je aan 'De Beste Automobilist Van Nederland' deelnemen dan is het een vereiste om een geldig Nederlands-rijbewijs te hebben. Heb je dit niet? De 10 best presterende deelnemers (vanaf 17 jaar) aan de 'theorietest' ontvangen de 1e autorijles gratis bij een BOVAG-rijschool. Meedoen kan via deze link.

  De winnaar kan het volgende winnen:

  • 1 Dashcam
  • 1 Porsche 911 modelauto (1:18)
  • 1 jaar gratis BOVAG autoverzekering
  • 1 jaar gratis BOVAG pechhulp
  • 1 gratis jaarabonnement AutoWeek (incl. AutoWeek GTO)
  • En als dat nog niet genoeg is mag je jezelf natuurlijk een jaar lang 'officieus' De Beste Automobilist Van Nederland noemen. Een prijs op zich!