Inventarisatie rijscholenbranche van start

Hoe is de situatie in rijscholenland? Wat kan er gedaan worden om de kwaliteit van de branche in zijn geheel op een hoger plan te tillen? Deze en nog veel meer vragen staan dit voorjaar centraal tijdens een onderzoek door een student aan de Universiteit van Tilburg.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Nog veel te verbeteren

Het onderzoek zal, bij wijze van afstudeerproject, dit voorjaar in de rijscholenwereld verricht worden door een student van de Universiteit van Tilburg.
De opdracht is afkomstig van BOVAG, CBR, VRB en FAM.

“Je mag deze inventarisatie zien als een voortvloeisel van de discussie die vorig voorjaar tijdens het tv-programma Kassa ontstond”, duidt Frans Bastiaansen, branchemanager BOVAG Rijscholen. “Toen werd duidelijk dat er in onze branche nog veel te verbeteren valt. We willen als sector in kaart gebracht zien hoe de actuele situatie is, en waar we concreet verbeterslagen kunnen maken.” Vooruitlopend op de inventarisatie heeft BOVAG Rijscholen alvast de kwaliteitseisen voor haar eigen leden aangescherpt. “Maar deze aanscherping betreft slechts 1.000 van de in totaal 7.000 rijscholen. We hopen uiteraard dat we hiermee de rest van de branche op sleeptouw kunnen nemen.”

Verdere stappen

Naar verwachting ligt er nog voor de zomer een rapport. “Op basis daarvan beraden we ons op verdere stappen die genomen zouden kunnen worden om de kwaliteit van de rijscholenbranche op een hoger niveau te brengen”, aldus Bastiaansen.

Bron: BOVAGKrant