Jongen (16) slingert met kofferbak vol lachgas op snelweg

lachgas

De politie heeft zaterdagnacht een 16 jarige jongen van de snelweg gehaald. Hij reed ontzettend langzaam en slingerde van baan naar baan en bleek ook nog eens een kofferbak vol met lachgas te hebben, meldt de politie.

VTO

— Advertentie —

De politie reed ter hoogte van Blaricum toen ze de auto in het vizier kregen. Hij reed zo vlak achter een vrachtwagen, dat het de politie meteen opviel. 

Het geslinger van rijbaan naar rijbaan gaf genoeg aanleiding om de auto aan te houden. 

Lachgas

De bestuurder bleek een jonge jongen van 16 uit Almere. Hij toonde nog vol zelfvertrouwen zijn brommerrijbewijs, maar daar trapte de politie niet in. 

Het rijden zonder rijbewijs was niet de enige reden waarom hij gevaarlijk reed. Naast hem en tussen zijn bijrijders lagen lachgas-flessen en naast de bestuurder lag een gebruikte ballon. Er lagen maar liefst 13 flessen in de auto, lege en volle. (Tekst gaat verder onder de foto).

lachgas
Bekeuringen

De jonge bestuurder kon een flink aantal boetes in zijn zak steken. Zowel voor het rijden zonder rijbewijs, artikel 5 gevaar of hinder veroorzaken op de weg en voor het rijden met een gladde band. 

Ook wordt proces verbaal opgemaakt voor het vervoeren van het lachgas,  zonder enige veiligheidsmaatregelen. (Foto's: Politie)