Winnaar Autoawards Rijschool Kennemerland: 'Service en kwaliteit worden beloond'

Winnaar kennemerland

'Alle disciplines aanwezig' en 'goede service en kwaliteit' viel er te lezen in het juryrapport over Rijschool Kennemerland. Daarmee werden ze de landelijke winnaar van de Nationale Autoawards. "Een beloning voor de hele crew."

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Maar liefst 236 rijscholen deden er mee aan de Nationale Autoawards vorige week. Daar kwamen 61 regio- en gemeentewinnaars uit, maar er werd tijdens het uitreiken van de prijzen vorige week, ook nog een landelijke winnaar gekozen.

Dat werd Tahik Budak uit Haarlem met zijn Rijschool Kennemerland. "Het jaar 2020 kan voor ons niet beter beginnen."

Begon als bijbaan

"In 2005 ben ik de rijschool begonnen naast mijn studie aan de Vrije Universiteit", vertelt Budak. "Het begon dus als een bijbaan, met één lesauto." Nu is hij 15 jaar verder en is de rijschool flink uitgebreid. "Er rijden nu vijf lesauto's en twee motorinstructeurs." 

Budak is erg blij met de prijs. Ondanks dat hij twee prijzen binnen had gesleept, had hij het niet verwacht. "We hadden al gehoord dat we winnaar van gemeente Haarlem en de Provincie Noord-Holland waren geworden. Maar dat we de landelijke prijs ook zouden winnen, geen woorden voor." Hij is ook dankbaar voor zijn team. "Onze hele crew was superblij. Het is een voldoening en beloning voor alle collega's."

"Wij nemen ons werk heel serieus."

Leerling staat centraal

De rijschoolhouder heeft wel een idee waarom hij heeft gewonnen. "De leerling staat bij ons centraal en we kunnen hun wensen waarmaken. Daarbij nemen we ons werk heel serieus. We rijden enkel en alleen met de nieuwste lesvoertuigen. Onze instructeurs moeten verplicht met instructiekaarten werken, zodat ook de ouders mee kunnen kijken hoe ver hun zoon/dochter is met de lessen. Ons motto is echt service en kwaliteit verlenen, als je dat doet word je altijd beloond." 

Rijschool Kennemerland rijdt met meerdere instructeurs en geeft zowel theoriecursussen als auto- / motorrijlessen. "Daarnaast hebben we ons eigen oefenterrein, waar leerlingen hun eerste ervaring met de auto kunnen opdoen. Zo'n dag is gelijk aan 10 uur rijlessen en een ander voordeel is dat er geen ander verkeer om je heen is."

Baduk is nog lang niet klaar met zijn rijschool. "Ik wil dit nog heel lang blijven doen, samen met dit geweldige team. Iedereen bij ons vindt het ontzettend leuk om cursisten op te leiden." 

Baduk kennemerland rijschool