Kerstboom kan levensgevaarlijk zijn

Het is half december en Nederland haalt massaal de kerstsfeer in huis. Dat begint natuurlijk met het kopen van een kerstboom. Verzekeraar Allianz adviseert automobilisten voordat zij de boom vervoeren hem goed vast te maken aan de auto.

VTO

— Advertentie —

Klein stukje

Veel mensen halen de kerstboom in de buurt en hoewel het vaak maar een klein stukje rijden is, moet de boom goed vastgezet worden. Een kerstboom in of op de auto is bij een botsing een groot gevaar voor andere weggebruikers. Verzekeraar Allianz testte wat er gebeurt wanneer een auto met een kerstboom op het dak een noodstop moet maken. Het resultaat is een levensgevaarlijk projectiel.

Tijdens de crashtest werd een botsing met 50 kilometer op een stilstaande auto gesimuleerd. Wanneer de boom alleen vast was gezet met een spin kwam deze met grote vaart naar voren. Vooral de inzittenden van de auto die stilstaat lopen groot gevaar, zodra de boom het vervoersmiddel raakt.

Video's

Youtube staat vol met video’s van gevaarlijke 'kerstboomsituaties'. Bij onderstaande video kun je je afvragen of de bestuurder überhaupt het verkeer nog wel ziet…