Nieuws voor rijscholen

CBR

Kosten rijvaardigheidsonderzoek straks uit eigen zak

donderdag 22 september 2016 | Miranda Schenkhuizen

Vanaf volgend jaar draaien bestuurders die een rijvaardigheidsonderzoek moeten ondergaan zelf op voor de kosten. Het kabinet bouwt de subsidie af omdat zij de onderzoeken zien als ‘eigen verantwoordelijkheid’.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Overheid

De overheid betaalde de onderzoeken naar rijvaardigheid en medische geschiktheid tot nu toe volledig. Vanaf volgend jaar wordt enkel nog een deel betaald voor mensen die vanwege een lichamelijke beperking of door geestelijke achteruitgang naar het CBR worden gestuurd voor een keuring. 

3000 mensen

3000 mensen worden per jaar door de politie aangemeld omdat ze ongeschikt lijken om deel te nemen aan het verkeer. Deze mensen moeten de keuring vanaf volgend jaar zelf gaan betalen. Dit geldt ook voor beginnende bestuurders die twee keer voor een zware verkeersovertreding veroordeeld zijn en daarom een keuring moeten ondergaan. De prijs die voor de keuring betaald moet worden staat nog niet vast. Minister Schultz vertelt dat veel mensen momenteel niet op komen dagen wanneer zij worden opgeroepen voor een keuring. Deze mensen raken sowieso hun rijbewijs kwijt. Wie geen kosten wil maken, heeft altijd nog de optie om zijn rijbewijs vrijwillig af te geven.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!