Nieuws voor rijscholen

enquŕte praktijkbegeleiding

Kunnen aanwijzingen van apps het rijgedrag be´nvloeden?

woensdag 28 november 2018 | Miranda Schenkhuizen

In Rotterdam wordt binnenkort gestart met een onderzoek waarbij met een verkeers-app het rijgedrag van bestuurders in kaart wordt gebracht. De Verkeersonderneming gaat met verkeersapplicaties Flitsmeister, Locatienet en SD-Insights proberen om meer inzicht te krijgen in het rijgedrag in de regio Rotterdam.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Met de proef wil de Verkeersonderneming, een samenwerking tussen onder andere Rijkswaterstaat, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam, onderzoeken of automobilisten ander rijgedrag kan worden aangemeten. Het doel hiervan is om de regio Rotterdam beter bereikbaar te maken.

Gesproken rijadvies

De applicaties gaan, onder andere, automobilisten onderweg gesproken advies geven over bijvoorbeeld invoegen, of waarschuwen voor plotseling remmend verkeer. Bestuurders krijgen na hun rit feedback op hun rijgedrag in de vorm van animaties.

De informatie over het rijgedrag van de Rotterdamse automobilisten, die Flitsmeister, Locatienet en SD-Insights opslaan, wordt anoniem doorgegeven aan de Verkeersonderneming, die deze zal analyseren
á


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dÚ nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!