LBKR roept rijschoolbranche op om verantwoordelijkheid te nemen: 'Stop met lessen'

bestuur LBKR

De Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR) roept de rijschoolbranche op om alle rijlessen te stoppen. "Onze prioriteit op dit moment is de gezondheid van iedereen."

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

"Gezien alle ontwikkelingen op dit moment in de wereld en dus ook in Nederland vinden wij dat ook de rijschoolbranche hiering de maatschappelijke verantwoordelijkheid moet nemen", schrijft de organisatie in een bericht.

Geen meter 1,5 tussenruimte

Vanuit de overheid is geen verbod ingesteld op rijles geven, maar LBKR adviseert om iedereen toch te stoppen met het geven van rijles: "Het is ondoenlijk om in een lesauto (gesloten ruimte) aan de regels van het RIVM te voldoen (1,5 meter tussenruimte) en ook het regelmatig schoonmaken van het interieur van de auto is een wassen neus. Denk maar aan een stuuringreep."

Moeilijke tijden

De organisatie realiseert zich wel dat er moeilijke tijden zijn aangebroken en dat het voor de een misschien makkelijker is dan voor de ander. "We snappen ook als geen ander dat als je kosten doorlopen en je geen inkomen hebt, het besluit om te stoppen verschrikkelijk moeilijk is. Wij hopen op snelle actie in Den Haag voor een verplichte stop en waarbij financiële steun toegezegd wordt."