Leerling mist praktijkexamen bijna door rijinstructeur met rijontzegging

Tijdens een routinecontrole op de A13 hield de politie een lesauto staande met daarin een rijinstructeur die meerdere zaken niet op orde had. Hij was daardoor niet bevoegd om rijles te geven. Dat terwijl hij net met een 17-jarige leerling op weg was naar het praktijkexamen.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Routinecontrole

De routinecontrole vond plaats op de A13 ter hoogte van Rotterdam. Tijdens de controle kwam aan het licht dat de 25-jarige rijinstructeur geen geldige papieren in bezit had. Wat bleek was dat de Rotterdamse rijinstructeur eerder een rijontzegging opgelegd had gekregen, waardoor hij geen rijles meer mocht geven. De instructeur heeft twee proces verbalen ontvangen. Hij kreeg er één voor het rijden tijdens een rijontzegging en één voor het rijles geven zonder geldige papieren. 

Examen

De 25-jarige rijinstructeur was met een 17-jarige leerling uit Rotterdam op weg naar het praktijkexamen. De leerling miste het examen gelukkig niet. Een collega-instructeur heeft de leerling alsnog op tijd richting het examen weten te brengen. Het is niet duidelijk of de leerling geslaagd is. 

Bron: 112 Vandaag