Lesauto huren of leasen

Lesautoverhuur.nl is inmiddels een begrip in de rijschoolbranche. Al sinds 2010 verhuurt het bedrijf lesauto’s door heel Nederland. Door de jaren heen hebben ze hun wagenpark weten uit te breiden naar een volwaardig nationaal verhuur / leasewagenpark van ruim 130 voertuigen met een separaat schadeherstelbedrijf in 2017.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Vervanging lesauto

Soms kan het zo zijn dat een rijschool tijdelijk meer lessen heeft, maar niet over voldoende lesauto’s beschikt. Of dat een rijinstructeur om wat voor reden dan ook schade oploopt aan zijn lesauto en ineens niet meer kan rijden. “Dan loop je inkomsten mis en dat is onnodig”, vindt Stefan van der Sanden. Lesautoverhuur.nl biedt verschillende diensten aan om de mobiliteit van rijscholen continu te waarborgen. Verhuur en lease (kort en lang) van lesvoertuigen vormt de basis van hun dienstverlening. Daarbij staan snelheid, flexibiliteit en een goede service centraal.

De mogelijkheden

Rijscholen kunnen bij Lesautoverhuur.nl van één dag tot zelfs drie jaar een lesvoertuig huren. Daarnaast is het ook mogelijk om voor minimaal één jaar een lesauto te leasen. Voor welke optie ook gekozen wordt, overal zit standaard een schadeverzekering inzittenden (SVI) bij.

  • Verhuur: periode van één dag tot drie maanden.
  • Shortlease: periode drie maanden tot één jaar.
  • Leasen: periode van één tot vier jaar.
  • Financiële lease: contracten van over het algemeen drie of vier jaar.
Voordelen rijscholen

Van der Sanden legt uit dat het leasen of huren van een lesvoertuig een aantal voordelen met zich meebrengt. “Als je een (nieuwe) lesauto koop, heb je in principe ‘dood’ geld voor je deur staan. Je hebt een flink bedrag geïnvesteerd waar je verder niets mee kunt doen. Vooral bij startende rijschoolhouders blijft er dan vaak weinig tot geen budget over voor andere belangrijke zaken als bijvoorbeeld marketing. Ook wordt het hierdoor lastig om onverwachte tegenslagen op te vangen. Huren zorgt voor meer flexibiliteit. Rijscholen hoeven geen hoge investeringen te doen”. Daarnaast biedt het transparantie vertelt van der Sanden: “Je weet precies waar je elke maand aan toe bent, er zijn geen onverwachte hoge kosten”.

Met de huidige diensten kan Lesautoverhuur.nl rijscholen volledig ontzorgen. Bij schade wordt er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat binnen 24 uur een vervangend lesvoertuig voor de deur staat en de rijlessen spoedig hervat kunnen worden. Indien gewenst herstellen ze de schade aan de eigen lesauto.Tot slot biedt het bedrijf ook een gratis haal- en brengservice aan door heel Nederland.