Lesauto in brand gestoken in Haarlem

Een lesauto van rijschool Hus is in de nacht van zaterdag op zondag in de brand gestoken op de Professor Eijkmanlaan in Haarlem.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De brand werd rond 3.30 uur ontdekt door rijschoolhouder Hus Akkas. “De buurvrouw maakt me wakker, De auto stond toen echter al zo hevig in brand dat ik niets anders kon doen dan de brandweer bellen.” Brandweerlieden hebben de brand geblust, maar konden niet voorkomen dat het voertuig zwaar beschadigd raakte. Akkas:”Ik baal er enorm van. Ik heb geen andere geschikte auto tot mijn beschikking, de andere is een automaat, dus moet nu leerlingen afbellen en kan niet werken.”

Brandstichting

De politie gaat uit van brandstichting, omdat de auto op meerdere plaatsen brandde. Omstanders hebben bovendien een persoon zien wegrennen. Akkas:” We hebben ook op camerabeelden gezien dat er iemand wegrende. Het lijkt erop dat er meerdere pogingen gedaan werden de auto in brand te steken. Aangezien er in de buurt onlangs ook een andere auto in de brand is gestoken, denk ik zelf niet dat het tegen ons gericht is, maar onderzoek moet het uitwijzen”. Medewerkers van Forensische Opsporing doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.