Nieuws voor rijscholen

brand lesauto

Lesauto in brand gestoken in Haarlem

maandag 23 april 2018 | Miranda Schenkhuizen

Een lesauto van rijschool Hus is in de nacht van zaterdag op zondag in de brand gestoken op de Professor Eijkmanlaan in Haarlem.

De VerkeersAcademie (advertentie)

De brand werd rond 3.30 uur ontdekt door rijschoolhouder Hus Akkas. “De buurvrouw maakt me wakker, De auto stond toen echter al zo hevig in brand dat ik niets anders kon doen dan de brandweer bellen.” Brandweerlieden hebben de brand geblust, maar konden niet voorkomen dat het voertuig zwaar beschadigd raakte. Akkas:”Ik baal er enorm van. Ik heb geen andere geschikte auto tot mijn beschikking, de andere is een automaat, dus moet nu leerlingen afbellen en kan niet werken.”

Brandstichting

De politie gaat uit van brandstichting, omdat de auto op meerdere plaatsen brandde. Omstanders hebben bovendien een persoon zien wegrennen. Akkas:” We hebben ook op camerabeelden gezien dat er iemand wegrende. Het lijkt erop dat er meerdere pogingen gedaan werden de auto in brand te steken. Aangezien er in de buurt onlangs ook een andere auto in de brand is gestoken, denk ik zelf niet dat het tegen ons gericht is, maar onderzoek moet het uitwijzen”. Medewerkers van Forensische Opsporing doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.

 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!