Ludieke actie om leerlingen te enthousiasmeren voor baan als vrachtwagenchauffeur

Transportbedrijf Tielbeke uit Lemelerveld wil de nieuwe generatie laten kennismaken met het vak van vrachtwagenchauffeur. De onderneming is daarom een ludieke actie gestart. Op 24, 25 en 26 april brengt een tweetal chauffeurs de hele dag middelbare scholieren naar school.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Sinds 2016 is er een groeiend tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Dit komt deels door de aantrekkende economie maar ook doordat een groot aantal chauffeurs momenteel de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. De arbeidsplaatsen die vrijkomen, kunnen wegens weinig nieuwe aanwas niet tot nauwelijks worden opgevuld. Om leerlingen te enthousiasmeren voor het vak brengen chauffeurs van Tielbeke de komende dagen middelbare scholieren naar school.

Inventieve oplossingen

De krappe arbeidsmarkt vraagt om inventieve oplossingen. Jongeren enthousiasmeren voor een baan als vrachtwagenchauffeur is belangrijker dan ooit. Tielbeke wil het vak onder de aandacht brengen. “Er zijn enorm veel mogelijkheden voor jongeren in de transport en logistiek. Een baan als vrachtwagenchauffeur biedt naast baangarantie bijvoorbeeld ook veel afwisseling”, aldus Robert Tielbeke, algemeen directeur..