Lesauto op de kop in de sloot in Tilburg

rijschoolvandaag lesauto

Een lesauto belandde afgelopen zaterdag op de kop in de sloot in Tilburg. Er raakte niemand gewond, maar het was wel schrikken, zegt de instructeur tegen Omroep Brabant.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Instructeur Dave Davids (50) en zijn leerling vlogen zaterdagmiddag uit de bocht en de lesauto belandde op de kop in de sloot. 

“Zoiets maak je gelukkig niet iedere dag mee", zegt de rijinstructeur tegen Omroep Brabant. 

Glad wegdek

"Sterker, er is in al die jaren nog nooit iets misgegaan", geeft hij aan. "Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar we gingen iets teveel naar links en dat corrigeerde ik door te remmen. Mijn leerling schrok daarvan en trapte ook op de rem. En hup, daar gingen we.” 

Verder zegt Davids dat het wegdek erg glad was. "We waren aan het invoegen op de A65, ter hoogte van Berkel-Enschot en het viel me op dat het wegdek erg glad was. En dat was niet de eerste keer, ik rijd daar natuurlijk wel vaker. Het zou goed zijn als daar eens naar gekeken wordt.”

Niemand gewond

Davids is vooral blij dat niemand gewond is geraakt. De jonge leerling was al aardig gevorderd, maar was wel flink geschrokken. "Hij is door iemand naar huis gebracht." Een nieuwe rijles staat inmiddels weer gepland.