Lesautoverhuur.nl ziet stijgende vraag naar lichte vrachtauto’s voor rijlessen

Lesautoverhuur.nl is inmiddels een begrip in de rijschoolbranche. Al sinds 2009 verhuurt het bedrijf lesauto’s door heel Nederland. Door de jaren heen hebben ze hun wagenpark weten uit te breiden met ruim 60 lesvoertuigen. Onlangs is hier nog een tweede vrachtwagen voor het C1-rijbewijs aan toegevoegd.

VERJO

— Advertentie —

Mercedes-Benz Atego

Naast de Iveco Daily, kunnen rijscholen voortaan ook een Mercedes Atego huren voor het C1-rijbewijs. Beide vrachtauto’s zijn van alle gemakken voorzien zoals dubbele bediening, opzet- en bijzetspiegels en airconditioning. In een telefonisch gesprek licht eigenaar Stefan van der Sanden toe waarom het bedrijf specifiek voor dit model gekozen heeft: “We willen graag een zo breed mogelijk publiek bedienen en daarnaast natuurlijk ook zoveel mogelijk mensen tevreden stellen. Door de Atego aan ons wagenpark toe te voegen hopen we onze klanten in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn”. 

Steeds meer aanvragen

Een aantal jaren geleden waren er nog verschillende rijscholen in het bezit van een C1 voertuig, om er uiteindelijk afstand van te doen vanwege de hoge kosten. De kosten bleken vaak hoger uit te vallen dan de baten. “Het is natuurlijk ook een flinke investering, en als die wagen dan stilstaat, zijn rijschoolhouders daar uiteraard niet blij mee”. Van der Sanden geeft aan dat ze tegenwoordig nog meer dan voorheen benaderd worden door rijscholen die graag een C1 vrachtauto willen leasen. Als verklaring hierop antwoordt hij: “Rijschoolhouders zien bij het huren van een C1 voertuig exact wat ze maandelijks aan kosten kwijt zijn en kunnen hierdoor veel makkelijker een prijsberekening maken. Een vrachtauto kopen vraagt om een grote investering, wat vooral voor de meeste rijscholen niet is weggelegd. Lukt het wel, dan blijft er vaak weinig tot geen budget over voor andere belangrijke zaken als marketing of om onverwachte tegenslagen op te vangen. Huren zorgt voor meer flexibiliteit”.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als een rijschoolondernemer een C1 vrachtauto of een C1-E combinatie nodig heeft, kan het bedrijf online of telefonisch een offerte bij Lesautoverhuur.nl opvragen. Na overleg wordt er een definitieve datum vastgelegd of wordt op die dag een optie in het verhuursysteem geplaatst. Op deze manier beschikken rijscholen over een flexibele manier om alle data met de klant en het CBR af te stemmen. Van der Sanden eindigt: “We proberen de rijschoolhouders zoveel mogelijk te ontzorgen. We leveren de vrachtauto op een afgesproken tijdstip af aan huis en na looptijd van het huurcontract komen we het voertuig ook weer ophalen. Uiteraard door heel Nederland”.