Maaltijdbezorgers op de scooter op rijles gestuurd

Diverse horecaondernemers sturen hun bezorgers op extra rijlessen. Dit om het roekeloos rijden van de maaltijdbezorgers tegen te gaan. Bij wijze van proef worden de bezorgers op rijles gestuurd, om zo les te krijgen in het snel maar veilig bezorgen.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Het is al jaren een probleem; bezorgers rijden met grote snelheid op de scooter of brommer de straten door, zigzaggend door het verkeer. Alles om hun bestelling op tijd te bezorgen. Regelmatig zijn de bezorgers betrokken bij ongevallen en velen veroorzaken irritatie bij medeweggebruikers. Niet alleen in de grote steden is dit een probleem maar ook in andere, kleinere gemeenten, ondervindt het verkeer hinder van de bezorgers. Om hier iets aan te doen besluiten horecaondernemers de handen ineen te slaan en hun bezorgers op rijles te sturen, schrijft de Telegraaf.

Elektrische fietsen

Over enkele maanden zal geëvalueerd worden of de proef aanslaat en of de verkeerslessen tot resultaat leiden. Met de lessen lijken niet alle problemen de wereld uit. Zo kaart autoblog.nl aan dat er een milieuvriendelijke trend gaande is, waarbij steeds meer horecagelegenheden hun bezorgers op de (elektrische) fiets het verkeer in sturen. Ook de gehaaste, bezorgende fietsers zorgen voor onveilige situaties op de weg en zij worden niet op verkeerslessen gestuurd. Onlangs werd al bekend dat de elektrische fiets een risico in het verkeer vormt. Met name onder ouderen is het aantal ongevallen met de komst van deze snelle fiets de afgelopen jaren fors toegenomen.