Nieuws voor rijscholen

Auto in sloot

Man in afwachting van rijbewijs rijdt auto in sloot

woensdag 15 februari 2017 | Daisy Kossen

Een machinist zag dinsdag een auto de sloot in rijden en alarmeerde direct de hulpdiensten. Politieagenten kwamen ter plaatse en vroegen de automobilist naar zijn rijbewijs. Die kon hij echter niet geven, omdat hij pas over twee dagen zijn rijbewijs zou ontvangen.

Lesautolease.nl (advertentie)

In afwachting van rijbewijs

De bestuurder vertelt de agenten dat hij van zijn rijinstructeur al voorzichtig mocht gaan rijden in afwachting van de aanvraag. Twee dagen geleden zou hij zijn praktijkexamen hebben afgelegd. “Dit is uiteraard niet de gang van zaken”, zo staat te lezen op de Facebookpagina van de politie. De man heeft nadat hij een blaastest heeft afgelegd een bekeuring gekregen voor het rijden zonder rijbewijs. De bestuurder was niet onder invloed van alcohol.

Onervarenheid

De man kon de toedracht van de aanrijding niet verklaren aan de agenten. De politie is ervan uitgegaan dat de onervarenheid van de automobilist een rol heeft gespeeld. De man had de auto geleend van zijn ouders.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!