Rijbewijzen kwijt na drank, drugs en snelheid

De politie heeft het de afgelopen dagen druk gehad. Op verschillende plekken in het land werden rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die onder invloed waren of te hard reden.

VekaBest verkeersleermiddelen - 2

— Advertentie —

Drugs

Maandag op dinsdag nacht werd een 37-jarige man uit Hengelo aangehouden. Hij bleek met een ongeldig rijbewijs onder invloed van drugs rond te rijden. Tijdens de aanhouding vroeg de automobilist aan de agenten of hij een joint mocht roken. Hierop namen zij alle drugs van de man in beslag. Een paar uur later zagen de agenten de man opnieuw rondrijden. Dit keer werd de Hengeloër meegenomen naar het politiebureau in Oldenzaal waar hij alle medewerking weigerde. De man heeft de zwaarste straf opgelegd gekregen die geldt voor het rijden onder invloed.

Ook een 30-jarige man uit Leeuwarden is afgelopen dinsdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man stond naast zijn auto een joint te roken. Een voorbijganger die vermoedde dat de man daarna met zijn voertuig zou wegrijden belde de politie. Op het moment dat de politie arriveerde, kwam de man de agenten al tegemoet gereden waarop hij direct een stopteken kreeg. Er kwam een sterke wietgeur uit de auto, waarop de man werd meegenomen naar het bureau voor een bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zwaar beschonken

Zondagochtend keek de politie raar op toen ze in het centrum van Harderwijk een beschadigde auto voorbij zagen komen met uitgeklapte airbags. De man was op een lantaarnpaal gereden en op de vlucht geslagen. Na een korte achtervolging konden agenten de bestuurder uiteindelijk aanhouden. Hij bleek bijzonder zwaar beschonken. Bij de blaastest blies hij ruim 1000UG/l. Dit komt neer op 15 a 20 glazen alcohol. De auto waarin hij reed was van zijn moeder.

Snelheidsduivel

Maandagavond heeft de politie in Assen een bestuurder aangehouden die 165 kilometer per uur reed op de N33. De maximale toegestane snelheid is daar 100 kilometer per uur. De 30-jarige bestuurder afkomstig uit Leek werd met zijn bestelbus aan de kant gezet. Hij mocht daarna zijn rijbewijs inleveren.