Mannen maken het vaakst ruzie in het verkeer

Mannen zijn de grootste heethoofden in het verkeer: meer dan een derde maakt ruzie met medeweggebruikers. Dat blijkt uit een onderzoek van autoverzekering.nl onder ruim duizend Nederlanders met een rijbewijs. Daarnaast bekent een kwart van de ondervraagde mannen weleens met te veel drank op achter het stuur te hebben gezeten, tegenover nog geen tien procent van de vrouwen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

 In Oost Nederland kruipen met 27,1 procent de meeste mannen met alcohol achter het stuur (tegenover slechts 5,6 procent van de vrouwen). In Noord Holland houden mannen zich het vaakst aan de regels. Daar gaat slechts 10,3 procent van de  mannen de fout in. En met 10,1 procent ongeveer evenveel vrouwen.

Een derde maakt weleens ruzie

Uit het onderzoek blijkt ook dat een kwart van de Nederlanders weleens ruzie maakt in het verkeer. De grootste heethoofden zijn mannen, zij blijken twee keer zo vaak betrokken te zijn  bij verkeersruzies als vrouwen. Een derde van de mannen zegt weleens ruzie te maken in het verkeer, tegenover 15 procent van de vrouwen. De grootste heethoofden zijn tussen de 40 en 49 jaar oud. Maarliefst 48,7 procent van de mannen in deze leeftijdsgroep maakt weleens ruzie in het verkeer. Op de tweede plaatst komen de jonge mannen, onder de 30 jaar. Van de vrouwen in deze categorie geeft 23,5 procent aan weleens ruzie te maken met medeweggebruikers,

Vrouwen zeggen vaker veilig te rijden

Bij het onderdeel veilig rijden scoorden de vrouwen hoger,Bijna 80 procent (79,9) van de vrouwen geeft aan altijd veilig te rijden.In de leeftijdscategorie 30-39 jaar zelfs 87 procent, tegenover 59,6 procent van de mannen. Voor jongeren gaan aanzienlijk veiliger rijden als er een bijrijder bij ze in de auto zit. Maarliefst 65,9 procent van de jongeren onder de 30 geeft aan veiliger te rijden met een bijrijder in de auto. Dit neemt snel af naarmate Nederlanders ouder worden. In de leeftijd van 40 tot 49 jaar geeft nog de helft aan voorzichtiger te rijden met een bijrijder in de auto. In de leeftijd van 60 jaar en ouder is dit nog maar 36,3 procent.

Lees alle resultaten hier »