Maximumsnelheid gaat naar 100, behalve s' nachts

100 km

De kogel is door de kerk. De maximumsnelheid wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Wel mag tussen 19.00 en 06.00 uur nog 130 worden gereden, daar waar het nu ook al mag. Dit meldt de NOS.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Dit is de belangrijkste stikstofmaatregel die het kabinet voor de korte termijn neemt, melden bronnen aan de NOS. En er komt waarschijnlijk een opkoopregeling voor oude, vervuilende auto's. Het kabinet zou vanmorgen een akkoord hebben bereikt over deze en andere stikstofmaatregelen. 

Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat de bouw weer verder kan. Door de stikstofproblemen in Nederland liggen veel bouwprojecten nu stil. De maatregelen worden vandaag uitgewerkt en morgen gepresenteerd.

Stikstof

De NOS meldt verder dat het verlagen van de maximumsnelheid zoveel stikstofuitstoot zou schelen, dat het kabinet alsnog de ambitie kan waarmaken om volgend jaar zo'n 75.000 woningen te bouwen.  Alle auto’s stoten bij hogere snelheden meer stikstofoxiden(NOx) uit dan bij  snelheden tot 100 km/uur.  

Andere afspraken zullen waarschijnlijk gaan over enzymrijk veevoer, waardoor koeien minder ammoniak uitstoten. Rutte heeft benadrukt dat dit een korte termijnplan is en dat er nog steeds veel moet gebeuren. Volgende maand komt er een plan dat de neerslag van stikstof in de Natura 2000-gebieden op de lange termijn moet verlagen.