Nieuws voor rijscholen

Onderzoek zelfrijdende ato

Meer files door zelfrijdende auto’s

donderdag 07 februari 2019 | Miranda Schenkhuizen

Zelfrijdende auto’s zullen zorgen voor meer opstoppingen en files in en rond steden, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Autonome auto’s blijven naar verwachting namelijk rondjes rijden wanneer er geen passagiers aan boord zijn.

Dation Rijschool Software (advertentie)

De reden dat ze dat zullen doen, is om te voorkomen dat er betaald moet worden bij parkeergarages, zo blijkt uit onderzoek door Transport Policy. Adam Millard-Ball, universitair hoofddocent aan de universiteit van Santa Cruz in Californië, Santa Cruz, gebruikte onder meer verkeerssimulaties om tot die conclusie te komen.

Goedkoper dan parkeren

Het kost naar schatting $ 0,50 per mijl om een auto rondjes te laten rijden, waardoor die optie veel goedkoper is dan parkeren, aldus Millard-Ball. ,,Door de hoge parkeerkosten worden mensen gestimuleerd om het openbaar vervoer te nemen. Maar autonome auto's proberen zo lang mogelijk rond te rijden, waardoor binnensteden alsnog dichtslibben.”

Enorme vertragingen

Zelfs als ze in de minderheid zijn, kunnen zelfrijdende auto’s nog steeds voor enorme vertragingen zorgen, zei Millard-Ball. ,,Een vloot van 2.000 autonome auto’s in het centrum van een stad als San Francisco zou het verkeer kunnen afremmen tot een snelheid van twee mijl per uur."

Via

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!