Meer spitsstroken rond Amsterdam

minister_schultz

Binnenkort kan het verkeer in Noord-Holland weer doorrijden. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) wil namelijk de vluchtstroken op de A7 en de A8 in de spits openen voor vracht- en autoverkeer, zo meldt De Telegraaf.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Vastlopen

Op dit moment loopt het verkeer bijna iedere ochtend en avond al ver voor de Coentunnel vast. Vandaar dat de minister het idee voor de nieuwe spitsstroken heeft vastgelegd. Het gaat bij dit plan om de stroken boven Amsterdam. Op de A7 en A8 tussen Purmerend-Zuid en Oostzaan. Daarnaast begint de bestaande spitsstrook tussen Zaandam en Purmerend straks al vóór het knooppunt Zaandam op de A8. De weggebruiker kan hiermee in de avondspits al een stuk eerder gebruik maken van de extra rijbaan. 

Bereikbaarheid

Volgens de minister zouden spitsstroken voor een betere doorstroming moeten zorgen, daarnaast zal de regio Amsterdam beter te bereiken zijn.
Toch moeten de weggebruikers nog wel even geduld hebben, het besluit ligt vanaf morgen ter inzage en er kan dus nog bezwaar tegen worden ingediend. Toch gaat de Rijkswaterstaat al wel beginnen met de voorbereidingen, zo laat een woordvoerder weten. Wanneer er een akkoord tot stand is gekomen moeten de spitsstroken nog voor het eind van het jaar kunnen worden opgesteld.