Niet krabben? Flinke boete

Het zal je niet zijn ontgaan, het is kouder in Nederland. Het begint eindelijk op winter te lijken en dat zie je ook ‘s ochtends aan de hardnekkige ijslaag op je voorruit. De politie waarschuwt dinsdag op Twitter: wie niet krabt krijgt een fikse boete.

VekaBest verkeersleermiddelen

— Advertentie —

Boete

Hoewel iedereen begrijpt dat het rijden met een bevroren voorruit levensgevaarlijk kan zijn wordt er toch nog regelmatig mee gereden. De politie waarschuwt daarom: rijden met een bevroren voorruit of een onvolledig schoongemaakte voorruit kost 230 euro. 

Geen discussie

Er valt met de politie niet te discussiëren. Smoesjes als ‘het was maar een klein stukje’ of ‘mijn krabber is kapot’ zullen niet helpen, zo is te lezen in dagblad Metro.
Onlangs zag de politie een 48-jarige Hagenaar rijden met een voorruit die niet schoon genoeg was. 230 euro moest de bestuurder betalen. De Hagenaar wond zich hier over op en beledigde de agenten. Na een waarschuwing werd de man aangehouden. Naast de boete voor het rijden met een bevroren ruit kreeg hij ook een boete van 300 euro voor het beledigen van de politieagenten.