Nieuws voor rijscholen

mercedes

Mercedes-topman: ‘Boeing-problemen laten uitdaging voor autonome auto’s zien’

woensdag 03 april 2019 | Redactie

Mercedes-topman Dieter Zetsche stelt dat het sentiment dat de problematiek met Boeing 737 Max-vliegtuigen een probleem blootlegt dat ook kan spelen bij autonome auto’s, zo meldt Autoweek.

Dation Rijschool Software (advertentie)

De even spraakmakende als besnorde Zetsche doelt daarbij niet eens zozeer op het technische probleem met de Boeing-sensor, meldt Automotive News Europe. Het is hem meer om het sentiment rondom die tragische problemen te doen.  De publieke verontwaardiging toont volgens hem feilloos aan hoe moeilijk het is om het grote publiek zo ver te krijgen hun lot volledig in handen van de techniek te leggen.

“Het psychologische aspect is heel belangrijk. Als je ziet wat er nu bij Boeing gebeurt, is het eenvoudig voor te stellen wat de gevolgen zijn als er een ongeluk gebeurt met een zelfrijdend systeem", zou Zetsche hebben gezegd. “Zelfs als autonome auto’s tien keer veiliger zijn dan exemplaren die door mensen worden bestuurd, is één spectaculair ongeval genoeg om brede acceptatie ernstig te bemoeilijken.”

Bron: Autoweek


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!