Minister ziet kwaliteitskeurmerk voor rijscholen niet zitten

Minister Cora van Nieuwenhuizen zegt erg mee te leven met de gedupeerden van de failliete rijschoolhouder uit Zoetermeer. Wel geeft ze aan niets voor de leerlingen te kunnen betekenen. Ook ziet ze een kwaliteitskeurmerk voor rijscholen niet zitten.

VERJO

— Advertentie —

“Het is natuurlijk verschrikkelijk dat zo iets heeft kunnen gebeuren”, vertelt Van Nieuwenhuizen. “We hebben contact gehad met het CBR en gelukkig kunnen alle examens die gereserveerd en betaald zijn doorgaan.” Daarbij benadrukt de minister hoe blij ze is met de hulp van andere rijschoolhouders die auto’s beschikbaar stellen. “Financieel kunnen we niets voor ze betekenen”, laat Van Nieuwenhuizen weten. “Het is natuurlijk verschrikkelijk, maar dat is bij elke ondernemer die failliet gaat. Het is nu de beurt aan de curator om te kijken of er toch nog ergens geld vandaan te halen valt.”

Geen kwaliteitskeurmerk

“Mocht het echter om een oplichter gaan,” begint de minister. “Dan hoop ik dat het Openbaar Ministerie direct de vervolging inzet om in ieder geval zoveel mogelijk geld terug te halen.”

Een kwaliteitskeurmerk voor rijscholen instellen ziet de Minister niet zitten. “Dat zit er niet in”, zegt Van Nieuwenhuizen. “Een keurmerk niet. Maar hebben net de wet die eigenlijk is pas zeer onlangs ook door de Eerste Kamer vastgesteld. Dus die Verklaring Omtrent Gedrag, en ook het verplichte bijscholen, daar hebben we uitgebreid met de Kamer over gediscussieerd en ik hoop ook echt dat dat tot verbetering gaat leiden.”
 

www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/cora-van-nieuwenhuizen-als-rijschoolhouder-een-oplichter-is-hoop-ik-dat-het-om-direct-de-vervolging-inzet/ »