Nieuws voor rijscholen

Driving exam UK

Na vijf seconden al gezakt voor zijn rijexamen

maandag 06 februari 2017 | Miranda Schenkhuizen

Een 33-jarige leerling-bestuurder uit het Verenigd Koninkrijk zal zijn eerste praktijkexamen niet snel vergeten. Nog voordat hij in de auto zat, kreeg hij een volledige black-out, waardoor hij zelfs aan de verkeerde kant van de weg ging rijden.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Black-out

Craig Barraza had er inmiddels al meer dan veertig rijlessen opzitten toen hij besloot dat hij klaar was voor het praktijkexamen. Toen hij samen met de examinator en zijn rijinstructeur richting de auto liepen, ging het mis. Hij kreeg een volledige black-out en wist plotseling niets meer van wat hij de afgelopen maanden had geleerd. Hij was zelfs vergeten aan welke kant van de weg hij moest rijden. Dus waagde hij bij het verlaten van de parkeerplaats een gokje, waarbij hij verkeerd koos en aan de verkeerde kant van de weg begon te rijden. Het rijexamen was toen amper vijf seconden bezig.

Zijn examinator met twintig jaar ervaring en zijn rijinstructeur met dertig jaar ervaring gaven aan dit nog nooit eerder te hebben meegemaakt. “Je beseft toch dat je nu aan de verkeerde kant van de weg rijdt?” had de examinator gevraagd.

Niet geslaagd

Ondanks zijn black-out wist Craig de overige veertig minuten van zijn rijexamen probleemloos af te leggen. Maar door de grote fout in het begin, mocht dit niet baten en kreeg hij kort daarna te horen dat hij was gezakt. 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!