De Nationale Rijschoolbeurs goed ontvangen

Op zondag 7 september vond de eerste editie van De Nationale Rijschoolbeurs plaats. Meer dan 1200 bezoekers, 19 leveranciers, interessante workshops, een gezellig terras zorgden voor een ontspannen beurs in de zon.

VERJO

— Advertentie —

Uniek buitenevenement

Speciaal voor De Nationale Rijschoolbeurs was de straat voor De VerkeersAcademie afgesloten. Op deze manier kon de Newtonbaan omgetoverd worden tot een rijschoolbeurs in de buitenlucht. Standhouders kregen de ruimte om uit te pakken. Lesautoverhuur.nl showde diverse leasemodellen en een C1E-combinatie. Els en Peter Claassen toonden hun dubbele bedieningen in een grote tractor. Deze Fendt trok veel bekijks: "Er passen acht kinderen in, zag ik", lachte Els Claassen.

drukbezochte rijschoolbeurs
Rijschoolbeurs
Grote opkomst

De organisatie meldde vooraf dat er 1324 rij-instructeurs aangemeld waren. Niet iedereen was gekomen. Ruim 1200 bezoekers waren wel op de beurs te vinden. En die zagen een breed scala aan standhouders: lease, dakborden, spiegels, lesboeken, opleidingen, rijschoolsoftware, lesautoverhuur, automerken, dubbele bedieningen, rijschooladministratie: alles wat een (startende) rijschool nodig heeft was terug te vinden op de beurs. Er werden goede zaken gedaan, aldus Erik Kantelberg van VekaBest Verkeersleermiddelen: "We hadden de mogelijkheid bij te praten op de stand. En Ad Philipsen (ook van VekaBest, red) verzorgde namens ons 4 drukbezochte workshops. Dat was voor ons een ideale combinatie".

Drukbezochte workshops

Niet alleen de workshops van VekaBest waren drukbezocht. Elke workshopruimte bood ruimte aan 80 belangstellenden. Maar bij veel workshops was de toeloop zo groot dat sommigen moesten staan om de workshop toch bij te kunnen wonen. Dat vond overigens niemand een probleem. Er was een breed aanbod van workshops: social media, autisme en ADHD, rijangst, lesgeven aan mensen met een beperking. Dation gaf nog een workshop over het gebruik van rijschoolsoftware. Navraag bij verschillende bezoekers leerde dat alle workshops enorm werden gewaardeerd. Gijs Kantelberg van De VerkeersAcademie was trots: "Als je al die positieve berichten hoort over de workshops, de catering en de standhouders, dan word ik blij. Je gaat iets organiseren en als alles dan op z'n plaats valt, dan kunnen we er met z'n allen met genoegen op terugkijken".

Komt er een vervolg?

De aanleiding van De Nationale Rijschoolbeurs was het vijfde symposium van De VerkeersAcademie. Inmiddels hebben VekaBest Verkeersleermiddelen, Hyundai en Peter Claassen Dubbele Bedieningen zich ook geschaard achter dit initiatief. "Binnenkort gaan we alles evalueren en ons rustig beraden op een vervolg. Nu gaan we eerst genieten van alle euforie en fijne reacties. We zijn heel dankbaar. En als er een vervolg komt, laten we dat zeker weten", besluit Kantelberg. En u leest dat dan weer op RijschoolVandaag.nl.