SWOV: Verkeersongevallenregistratie verbeterd

Het gaat de goede kant op met de registratie van verkeersongevallen. Dit blijkt volgens de SWOV uit de jongste cijfers over de verkeersongevallenregistratie.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De laatste jaren was de kwaliteit van de ongevallenregistratie onder de maat, vooral omdat de politie de kleinere ongevallen zonder letsel niet meer registreerde. Sinds vorig jaar gebeurt dat weer wel in de vorm van een zogenaamde Kenmerkenmelding(PLUS, als opvolger van de tot 2010 gebruikte registratieformulieren.
De gegevens worden opgenomen in het Bestand geRegistreerde Ongevallen in Nederland (BRON). Daarin worden ook meldingen vanuit Incident Management op rijkswegen verwerkt.

Hierdoor is er meer informatie beschikbaar over betrokken partijen, voertuigen en slachtoffers.

Meer ongevallen, niet onveiliger

De verbeterde registratie is terug te zien in de aantallen ongevallen met Letsel en Uitsluitend Materiële Schade. De toename betekent niet dat het onveiliger is geworden, maar dat er meer van deze ongevallen in de registratie terecht komen.

Het grotere aantal registraties maakt het waarschijnlijk weer mogelijk om later dit jaar het aantal ernstig verkeersgewonden nauwkeuriger vast te stellen.

Bron: verkeersnet